jul 4, 2024 | Alle tips, Toerisme | 0 Reacties

Groene Ronde van Roeselare: Fiets je gezond

Wandelen is gezond, maar fietsen ook. Zolang je maar in beweging bent. Nog een voordeel: als je ontspanning of je inspanning zoals bewegen in de natuur gebeurt, heb je dubbel voordeel. Als je nadien je nieuwsgierigheid kan bevredigen kan het niet beter: eerst wandelen of fietsen, nadien genieten en shoppen. Het kan allemaal in de groene gordel rond Roeselare.

Daartoe werd onlangs de “Groene Ronde Roeselare” ingehuldigd. Deze nieuwe fietsroute van bijna 45 km is grotendeels autoluw en verbindt verschillende groengebieden in Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. Fietsers kunnen genieten van zowel de bruisende shoppingstad Roeselare als de rust van het omringende platteland.

De Groene Ronde verbindt diverse delen van Roeselare met de stadsrand en de omliggende gemeenten. De nieuwe route gidst fietsers langs markante plekken zoals KOERS, het Kasteel van Rumbeke en brouwerij Rodenbach. Buiten de stadskern fiets je langs nieuwe parken, jonge bossen, prachtige vergezichten en verschillende horecagelegenheden.

Heerlijk toeven in de natuur, te voet of met de fiets, altijd leuk en gezond.

Thematische fietsroutes

“Deze fietsroute kadert in een reeks van vier thematische groene fietsroutes in- en rond de West-Vlaamse centrumsteden. Met de Groene Gordel Brugge, het Groen Lint Oostende en deze Groene Ronde Roeselare zijn reeds drie routes gerealiseerd. Later volgt nog een nieuwe fietsroute in en rond Kortrijk om deze reeks af te werken. Stuk voor stuk prachtige routes die zeker het ontdekken waard zijn,” aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

“Fietstoerisme is een van de makkelijkste, meest democratische manieren om een stad of streek te ontdekken. Stad Roeselare zet hier dan ook sterk op in. Dit voorjaar werden al twee nieuwe fietsroutes gelanceerd die de troeven van de stad in de kijker zetten. Met deze Groene Ronde wordt nog een topproduct aan het toeristisch aanbod toegevoegd.

Praktische info

De fietsroute is gemarkeerd met rechthoekige bordjes in twee richtingen. Het bijna 45 km lange traject kan via een bewegwijzerde inkorting opgesplitst worden in een lus van 25,6 km en een lus van 27,9 km. Je kunt je fietstocht starten op vier verschillende startplaatsen: Heilig-Kruisplein in Beveren, KOERS in Roeselare, het centrum van Gits en het Vierkavenbos in Moorslede.

Er is een viertalige brochure beschikbaar met een gedetailleerde kaart, informatieve tekst en foto’s. Deze brochure is te verkrijgen bij de toeristische diensten van de betrokken steden en gemeenten en via shop.visitwestvlaanderen.be.

Fietsers kunnen alle informatie en de gpx-coördinaten van de route ook terugvinden op de website van Visit West-Vlaanderen: www.visitwestvlaanderen.be/groene-ronde-roeselare

Westtoer

De Groene Ronde Roeselare is een initiatief van Westtoer apb, de Provincie West-Vlaanderen, en de steden en gemeenten Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. De route kwam tot stand in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Agentschap Wegen en Verkeer en het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo hou je het vakantiegeluk vast

De vakantieperiode is de tijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is net alsof we niet gelukkig meer kunnen zijn zonder vakantie. Het gevoel is alles natuurlijk. Vandaar dat gesproken wordt over “vakantiegevoel”. Wat dat precies mag zijn, is niet voor...

Lees meer