jul 24, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Help, ik weeg te veel

Obesitas is een probleem van de tijd. Het is eigenlijk een ziekte van de welstand. Tijdens de oorlogsperiode was het fenomeen onbekend en lange jaren nadien ook niet. De weelde stapelde zich niet op in de heup- en buikregio’s, gewoon omdat er geen weelde was. Intussen zijn de tijden veranderd en ook het formaat van de jeugd.

Een kwart van de jeugd is zwaarlijvig en de meeste dames zijn ook van oordeel dat ze te dik zijn. Toch is er een eenvoudige oplossing: meer bewegen en fatsoenlijker eten en de hormonen in bedwang houden.

Niet enkel de stijl van het leven is veranderd, ook de voeding en het gebruik of misbruik ervan. Niet te verwonderen dat één vierde van de jongeren last heeft van overgewicht.

De moderne ultra bewerkte voeding boordevol transvetten en suikers zijn de belangrijkste oorzaak. Als je dan beseft dat zowel de suikerlobby als de vermageringslobby, dezelfde directie heeft, dan is het wel duidelijk. Bovendien zijn anabole steroïden, zelfs bij de jeugd in trek om hun prestaties, maar vooral hun uitzicht indrukwekkender te maken en dus moeten ze eveneens mee in beeld worden gebracht.

Te weinig slapen, te weinig bewegen, te veel zitten en tv-kijken of computerwerk, hebben tot gevolg dat velen zich nu ongelukkig voelen over hun uiterlijk. Niet omdat het ongezond is, niet omdat het tot spot van anderen kan leiden, maar gewoon omdat het niet prettig is obees te zijn.

Bovendien is het duidelijk dat wie in zijn jeugd last had van overgewicht die tendens voor de rest van zijn of haar leven meedraagt: mollige kinderen worden obese volwassenen en dat geeft gemakkelijker aanleiding tot allerlei ziekten: hart- en vaatproblemen, suikerziekte, nierziekte, longproblemen omdat ook het microbioom erbij betrokken is.

Hormonen en menopauze

Vanaf de menopauze verandert het hormonale evenwicht bij de vrouw. De vruchtbare periode is voorbij, de hormonen kantelen wat aanleiding geeft tot zwaarlijvigheid en emotionele gevolgen heeft. Ook warmteopwellingen, depressies, het gevoel nutteloos te zijn, het leven dat voor het grootste deel voorbij is… het zijn allemaal factoren die een rol spelen en meteen ook de aanleiding geven om zich te troosten en dat kan met zoetigheid, alcohol en gebakjes. De actieve periode heeft plaats gemaakt voor een zittend bestaan en dat zie je ook op de weegschaal.

De meeste vrouwen zijn daar doodongelukkig over want hun gewicht mag niet te gewichtig zijn…

Ze vinden meestal dat ze te dik zijn en er dus minder aantrekkelijk uit zien dan ze zouden willen. Het is evenwel niet gemakkelijk het ideale gewicht te bepalen. Vaak is dat mode gebonden en wordt het door ander factoren bepaald dan enkel door gezondheidsmotieven.

Lijnen

Heel veel vrouwen zijn dan ook hardnekkig aan het lijnen, terwijl dat voor hen niet nodig of aangewezen is. Een beetje overgewicht kan echter heus geen kwaad. En er is ook maar één echt doeltreffende methode om gezond te vermageren: minder eten, of liever gezonder en verantwoorder eten. Naast meer bewegen natuurlijk. Mirakeldiëten bestaan niet. Wel dat je een aangepast dieet krijgt waardoor je minder vet gaat opstapelen.

Meer groenten, meer fruit en volkorenproducten en minder suiker, transvetten, snoep en fantasieproducten zal voor meer dan 95 percent het probleem uit de wereld helpen.

En vooral… geloof de vermageringsgoeroes niet. Een mirakelmiddel of mirakeldieet bestaat niet. Zogenaamde vermageringskoffie, of enkel citroen eten, of een vermageringslotion op de buik toepassen… het zal enkel je bankrekening lichter maken en niet je weegschaalwijzer.

  • Wel voldoende slapen.
  • Geen zorgen.
  • Fruit, groenten en vezelrijke kost
  • Geen frituurkost of ultrabewerkt voedsel.
  • Geen suiker en ook geen surrogaat.
  • Wel veel meer bewegen.
  • Doe viermaal per dag “de plank” zodat je de buikspieren versterkt en het buikvet doet smelten.

Dat is geen mirakelmiddel, maar wel een degelijke oplossing.

En als je de moeilijke kaap van de menopauze wat zachter wil laten verlopen, is er gelukkig een uitstekend natuurlijk middel:

Een tip: Menobell van Fytobell.

Je vindt Menobell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2223-188.

Of je kunt Menobell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Je lijn zal dunner worden…

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo hou je het vakantiegeluk vast

De vakantieperiode is de tijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is net alsof we niet gelukkig meer kunnen zijn zonder vakantie. Het gevoel is alles natuurlijk. Vandaar dat gesproken wordt over “vakantiegevoel”. Wat dat precies mag zijn, is niet voor...

Lees meer