jul 29, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kun je compleet herstellen van een leverontsteking?

Leverlijders worden wel eens triestige en zwartgallige personen genoemd. Zo herkent men hen ook vaak. Ze tonen een vermoeide indruk, omdat ze ook vermoeid zijn, hebben negatieve en depressieve gevoelens, wat in hun geval heel normaal is. Emotionele factoren kunnen een rol spelen, maar doorgaans zijn het virale of bacteriële elementen die een rol spelen, evenals erfelijkheid, een zwak immunitair systeem en misbruik van alcohol waardoor levercirrose ontstaat.

Een hepatitis of leverontsteking moet je niet te lichtzinnig nemen. Het is één van de belangrijkste organen van het lichaam. Gelukkig kun je gebruik maken van uitstekende geneeskrachtige eigenschappen van de natuur.

We hebben maar één lever en moeten er dus beslist zorg voor dragen. Gezond eten en drinken en toxische stoffen vermijden is al punt nummer één. Ook besmettingen uit de weg gaan zoals besmet bloed, maar dat zie je niet aan de “buitenkant”. Ondanks de waarschuwing en de toegenomen kennis, stijgt het aantal dodelijke slachtoffers door leverontsteking en leverkanker wereldwijd.

Het is dus van groot belang dat je meteen alert bent als je volgende symptomen merkt of ziet aankomen, want een leverontsteking ontstaat doorgaans niet bruusk, maar is het gevolg van een besmetting of van een ongezonde levenswijze.

Hoe merk je het?

Aanvankelijk zijn de symptomen van hepatitis beperkt. Je merkt het pas langzaam. Je moet wel op het volgende letten:

  • Het begint gewoonlijk met vermoeidheid die elke dag erger wordt.
  • De ontlasting heeft een stopverfkleur, dus veel bleker dan normaal.
  • De urine heeft de kleur van donker bier.
  • Nadien volgen spierpijn en last in de gewrichten.
  • Uiteindelijk komt koorts de kop opsteken.
  • Zowel de huid als het oogwit kleuren geel.
  • Er is gebrek aan eetlust en er komt een drukkende pijn of “gevoel” onder de rechter ribbenboog.
  • Er is ook een gevoel van misselijkheid.
  • De huid jeukt overal.
  • Tenslotte is er ook gewichtsverlies.
  • Men voelt zich kortom, ellendig.

Het is niet omdat je één of een paar van deze symptomen merkt dat je hepatitis hebt, maar de meeste van deze symptomen samen, wijzen wel in die richting. Tijd om een bloedonderzoek bij de arts te laten uitvoeren.

Als de lever niet verzorgd wordt, kunnen leververvetting (cirrose) of zelfs leverkanker ontstaan. Niet iets om lichtzinnig over te doen.

Wat mag je nog?

Na een exacte diagnose is het verstandig je naar de richtlijnen van je arts te schikken. Doorgaans is dat een totaalverbod op alcohol, vitaminerijke maar vetarme kost, geen fabrieksvoedsel, geen suiker, geen medicijnen zoals pijnstillers.

De lever heeft een fenomenaal zelfherstellend vermogen en daar kunnen bepaalde kruiden en natuurlijke middelen beslist bij helpen, zoals Sylibum Marianum oftewel mariadistel en artisjok. Dat heeft onderzoek aan de Gentse universiteit bevestigd.

Uiteraard moet je vitaminerijke kost gebruiken in het begin en langzaamaan het normale ritme van beweging weer opbouwen. In het begin voldoende rusten, maar alle toxische stoffen zoveel mogelijk vermijden. Daartoe behoren ook een totaalverbod op alcohol en tabak.

En een tip: laat de natuur je helpen met een uitstekend natuurlijk prepraat: Cardubell van Fytobell o.m. op basis van mariadistel en artisjok.

Je vindt Cardubell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-870.

Of je kunt Cardubell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Je lever wordt weer jong.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo hou je het vakantiegeluk vast

De vakantieperiode is de tijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is net alsof we niet gelukkig meer kunnen zijn zonder vakantie. Het gevoel is alles natuurlijk. Vandaar dat gesproken wordt over “vakantiegevoel”. Wat dat precies mag zijn, is niet voor...

Lees meer