jul 23, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe veeg je de rimpels uit je gezicht?

Niemand haalt het in zijn hoofd om als je iemand lagere tijd niet hebt gezien uit te roepen: “ho, ben jij dat, je ziet er ouder uit, ik had je niet herkend”. Het zou onfatsoenlijk zijn en bovendien kwetst het iedereen. Vooral vrouwen n zijn er mee bezig. Vandaar dat de cosmetische industrie zich ook hoofdzakelijk tot hen richt, hoewel mannen ook wel graag oud willen worden, maar niet graag oud zijn. Wie wel trouwens?

Uiteraard ben je zo jong als je je voelt, maar toch ook een beetje zoals je huid eruitziet. Dus: verzorg je goed om jong te blijven.

Maar aan veroudering ontsnapt niemand. Het begint met de eerste grijze haartjes, nadien de eerste rimpeltjes en nadien komen de vetrolletjes rond het middel, om tenslotte de weegschaal buiten gebruik te zetten. Ook andere kwaaltjes doemen op: stramme spieren, pijnlijke knieën, onbedaarlijke honger, sneller vermoeid, wat depressieve stemmingen omwille van het voortschrijden van de jaren, de kinderen die wel moeilijk doen, de maatschappij die overhoopligt met onze principes, enzoverder en zo voort.

Maar de exponent van dat alles is: we verouderen, maar daar hebben we moeite mee. En elke morgen de spiegel om antwoord vragen: “ben ik nog de mooiste van het land”? Het zijn niet enkel in sprookjes dat die vraag wordt gesteld ook iedereen is er mee bezig. Want, er jong uitzien, is ook een bewijs dat je eigenlijk nog jonger bent dan de kalenderjaren aangeven. Bij sommige lijkt de tijd minder vat te hebben op de huid, bij anderen gebeurt dat sneller. En dan de eeuwige vraag: kun je dat proces vertragen, er dus langer jong blijven uitzien en hoe doen we dat?

Rimpels voorkomen

Iets waar vrouwen als voor de dood bang voor zijn: rimpels. Niemand ziet ze graag komen, maar de schoonheden van de schepping proberen ze toch wel zo ver mogelijk weg te stoppen. Dat lukt soms. Om te beginnen moeten ze zoveel mogelijk zon vermijden. Niets veroudert zo snel en zo zeer de huid als zonlicht.

Ook zonnebanken zijn een echte ruïne voor de huid. Bovendien is de gezichtshuid meestal het meest blootgesteld aan het zonlicht, dus ook het meest kwetsbaar. Het gebruik van een goede zonnefilter, het dragen van een schaduw gevende hoed en het vermijden van rechtstreeks zonlicht tijdens vakanties in het zuiden, zullen veel onheil voorkomen.

Drink meer water

Ook moet je voldoende drinken, zodat de huid zo lang mogelijk zijn vocht en dus zijn elasticiteit kan bewaren. Je kunt ook gebruik maken van een natuurlijke crème zoals Aloë Vera van Ellen Dee, compleet natuurlijk en vocht inbrengend. Het versoepelt de huid en maakt dat die minder snel veroudert. Uiteraard mag je de poriën ook niet verstoppen met cosmetica van minder goede kwaliteit.

De huid is een levend orgaan, je moet het zoveel mogelijk sparen.

Koude douches zullen eveneens helpen om de gezichtshuid beter te laten doorbloeden. Zo blijf je niet eeuwig jong, maar het zal toch niet veel schelen. En natuurlijk zijn gedachten krachten. Wie behagen schept in het leven en de dingen en kan genieten zonder steeds meer sterkere stressfactoren in te bouwen, ziet dat ook op zijn gezicht. Wie happy door het leven stapt ziet er jonger uit. Stress en gepieker knaagt aan de ziel en dat uit zich in rimpels. Proberen eenvoudig te leven, gelukkig te zijn met de dingen die men heeft en geen onmogelijke doelen nastreven is het geheim van een lang gelukkig, gezond en vooral eeuwig jong leven.

Kort samengevat

  • Leef gezond en zorg voor voldoende antioxidanten: fruit, groenten, kruiden, planten.
  • Vermijd de rechtstreekse zon en smeer je elke dag in.
  • Vermijd de zonnebank, het is een ruïne voor je huid.
  • Drink elke dag minstens anderhalve liter tot twee liter water.
  • Stop volledig met roken, ook met vapen.
  • Vermijd alcohol.
  • Vermijd warme baden, kijk naar je vingers als je uit bad stapt: ze zijn gerimpeld door dehydratatie.
  • Vermijd zorgen en leef vrolijk.
  • Gebruik vitamine C voor de collageenvorming: (fruit)
  • Gebruik een natuurlijke vochtinbrenger.

Een tip: Aloë Veracrème van Ellen Dee.

Je vindt Aloë Veracrème van Ellen Dee in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2885-390.

Of je kunt ook Aloë Veracrème van Ellen Dee bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Je huid zal weer stralen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo hou je het vakantiegeluk vast

De vakantieperiode is de tijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is net alsof we niet gelukkig meer kunnen zijn zonder vakantie. Het gevoel is alles natuurlijk. Vandaar dat gesproken wordt over “vakantiegevoel”. Wat dat precies mag zijn, is niet voor...

Lees meer