aug 15, 2024 | Actueel, Alle tips, Toerisme | 0 Reacties

Je natuurlijke reisapotheek voor de vakantie (deel 1)

Vakantie is de meest aangename en de meest ontspannen periode van het jaar. Iedereen kijkt ernaar uit. Je komt als een herboren mens weer tevoorschijn. Of tenminste dat zou het moeten zijn, ware het niet dat er ook op vakantie kleine ongemakjes kunnen optreden die de hele periode kunnen verbrodden.

Daarom is het goed een huisapotheekje te voorzien die je in een aparte koffer kunt meenamen en ordentelijk kunt rangschikken voor het geval dat…

Ongemakken en ongelukjes of kwaaltjes die de kop opsteken, het kan je ook op vakantie overvallen. Dan is het goed dat je erop voorzien bent.

Die vakantieapotheek kan best natuurlijk zijn en daarom neem je best je vertrouwde en veilige preparaten mee. Bij wijze van geheugensteuntje geven we hier een aantal ongemakken die jou of je kinderen ook op vakantie kunnen overvallen. Dan ben je gelukkig dat je vooruitziend was en meteen een goed natuurlijk middel kunt aanwenden. Je merkt meteen welk natuurlijk middel voor welk probleem kan aangewend worden. De CNK-bestelnummers zijn er eveneens aan toegevoegd, dat is gemakkelijker voor de apotheek. Je kunt ze uiteraard ook online bestellen.

En je kunt de lijst ook bewaren, uitprinten, want ze kan altijd van pas komen.

Allergische reacties: Allobiose

Velen denken dat reacties van overgevoeligheid enkel in de lente voorkomen en als gevolg van overgevoeligheid t.o.v. voedsel. Maar het kan je overal overvallen en zelfs kruisallergieën kunnen optreden. Dan ben je gelukkig met een uitstekend natuurlijk probioticum zoals Allobiose. Ook op hotel of op de camping kan het je overvallen. Zowel in het pollenseizoen maar ook het hele jaar door binnenshuis, krioelt het van de stoffen waarop je overgevoelig kan reageren maar ook overgevoeligheid voor voedsel, metalen en andere stoffen. Dat kan ademnood veroorzaken of zwellingen. De aanpak van al deze problemen begint met een gezond darmmilieu, want probiotica saneren de darmflora en verbeteren het immuunsysteem. Allobiose pakt de oorzaak van het probleem aan. CNK-bestelnummer: 4785-374: Allobiose.

Natuurlijk antihistaminicum: Smilabell

Als het lichaam overgevoelig reageert op allerlei stoffen, betekent dit dat het lichaam histamine inzet om zich te verdedigen. Dan zit je goed met een natuurlijk antihistaminicum zoals Smilabell op basis van Salsaparilla om het niezen, snotteren, de tranende ogen, zwellende slijmvliezen enz… te behandelen. Smilabell beschermt tegen overgevoeligheid voor stoffen en helpt de ontspoorde immuniteit weer op de sporen. De spray heeft dezelfde werking als de druppels, maar is geschikt voor onderweg. CNK-bestelnummer: Smilabell 3270-030.

Als je lever het wat lastig heeft: Cardubell

Op vakantie eet en leef je anders dan thuis. Je gebruikt ook kost die je niet gewend bent, met alle gevolgen vandien. Dan ben je blij dat je de lever wat kunt ontlasten. Cardubell helpt je daar bij.

De lever is een echt laboratorium dat in zijn ontgiftingswerk en de vertering van vetten best een steuntje kan gebruiken. Cardubell bevat ondermeer Mariadistel en artisjok, bekend vanwege hun bijzondere kracht om de lever in optimale staat te brengen en te houden. Gebruik het ook als je een vol gevoel na de maaltijd hebt. CNK-bestelnummer: Cardubell 2899-870.

Reizigersdiarree: Digesbiose

Typisch als je op vakantie bent: reizigersdiarree. Men noemt het zelfs de Tourista. Je hebt iets gegeten wat je niet goed bekomen is, of wat je normaal niet eet. Dan kun je meteen maatregelen nemen met goede bacteriën zoals in Digesbiose. Die zullen de klus wel klaren en jet spoedig een veilig gevoel geven om niet te moeten “kamperen” op het toilet.

Weinigen hebben goede darmflora. Huidproblemen, overgevoeligheid voor stoffen, slechte adem, te snelle stoelgang, maar ook problemen met de weerstand kunnen worden verholpen door probiotica of goede darmbacteriën. Digesbiose heeft miljarden goede kiemen. Je knapt er spoedig weer van op!

CNK-bestelnummer: Digesbiose: 4785-408.

Wordt voortgezet

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo hou je het vakantiegeluk vast

De vakantieperiode is de tijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is net alsof we niet gelukkig meer kunnen zijn zonder vakantie. Het gevoel is alles natuurlijk. Vandaar dat gesproken wordt over “vakantiegevoel”. Wat dat precies mag zijn, is niet voor...

Lees meer