aug 16, 2024 | Actueel, Alle tips, Toerisme | 0 Reacties

Je natuurlijke reisapotheek voor de vakantie (deel 2)

Eindelijk is ze daar: de lang verwachte en broodnodige vakantie. Ofwel in eigen land, wat ook comfortabel is, maar niet altijd het gewenste weerbeeld aflevert. Hoe dan ook, we hebben allemaal af en toe wat vakantie nodig en dan is het goed te beseffen dat ook dan je niet altijd gespaard kunt blijven van ongemakken en kwaaltjes. Ofwel is het precies dan het juiste moment om een gezondere levenswijze na te streven en een begin te maken met de uitvoering van goede voornemens. Hoe dan ook: het is altijd nuttig je te voorzien op ongemakken en als dit op een natuurlijke wijze kan gebeuren, heb je dubbel voordeel. Hier weer het vervolg de beschrijving van een aantal problemen die je kunt meemaken en welk natuurlijk middel je hiervoor kunt inzetten.

Het zijn soms eenvoudige dingen, kleine ongemakken of problemen, maar ze kunnen wel aardig je vakantieplannen dwarsbomen.

Moeilijke spijsvertering: Nasturan

Je zult het maar meemaken: dan ben je op je vakantieadres, dan wil je lekker genieten van de lokale fijnkost en dan overvalt het je: de maag in de knoop. Natuurlijk wil je dit niet de hele vakantie laten verpesten en dus kun je maar beter rekenen op een goed natuurlijk middel om de maag te ontlasten en de spijsvertering een zetje te geven. Daarvoor is Nasturan bijzonder geschikt. Vergeet het zeker niet op te bergen in je vakantieapotheek. CNK-bestelnummer: Nasturan: 2991-479.

Schorre stem en zere keel: Keel- & Mondspray

Met de autovensters geopend gereden? Bezweet en te koude dranken gedronken? Vermoeid vertrokken en onderweg een besmetting opgelopen? Niet alles wat de mond ingaat is leuk en goed. Vaak zijn de slijmvliezen geïrriteerd. Wie met veel mensen in contact komt, wordt gemakkelijker besmet. Bovendien hebben nu velen last van gevoelige plekjes op het mondslijmvlies. Keel- & Mondspray helpt door zijn combinatie van propolis, krachtige natuurlijke aroma’s en acaciahoning die beschermen en verzachten. CNK-bestelnummer: Keel- & Mondspray: 3270-022.

Stress en zenuwachtigheid overwinnen en tot rust komen: Passibell

Het is niet goed de eerste dag van de vakantie meteen met het gezin de auto in te stappen en honderden, misschien wel meer dan duizend kilometer af te haspelen. Dat vertaalt zich na de aankomst meteen in dodelijk vermoeidheid, zenuwachtigheid, stress, soms angstgevoelens, want je hebt te veel hooi op de vork genomen. Dan is het goed om weer tot kalmte en rust te kunnen komen. Ook kinderen kunnen er last van hebben zo vlak na de examens. Hopelijk was de uitslag gunstig, want anders kijken ze misschien tegen een herkansing of een tweede zit aan. Maar gelukkig kun je weer tot rust komen, weer ontspannen en stress en zenuwachtigheid achter je laten, dankzij Passibell. Rust in de geest, zonder slaperigheid, zelfs achter het stuur.  CNK-bestelnummer: Passibell: 2899-953.

Verstopping weer vlot met Frangulabiose

Zowel diarree als verstopping kunnen toeslaan op vakantie. Niet leuk! Toch is het heel eenvoudig om dat meteen te corrigeren, vooral verstopping. Talrijke volkse gezegden wijzen op het belang van een goede stoelgang en een gezond darmstelsel, anders vergiftigt het lichaam zichzelf. Goede darmflora zijn daarbij essentieel en dat weerspiegelt zich in een mooie, gezonde teint, goede weerstand, vlotte vertering en stoelgang en ontlast ook de lever en versterkt de immuniteit. Met Frangulabiose verloopt alles weer vlotter: vooral ook de natuurlijke ontlasting.

CNK-bestelnummer: Frangulabiose: 4785-416.

Geen slapeloosheid op vakantie dankzij Escholcin

Ook op vakantie kan het gebeuren: slecht slapen. Doorgaans zijn het zorgen die je wakker houden, maar op vakantie is het de nasleep van de stress en misschien de lange tocht. Maar daar kun je best wat aan doen en heerlijk weer leren slapen op vakantie. De helft van de volwassenen slaapt wel slecht. Dat bedreigt de complete gezondheid. Een goede nachtrust is van levensbelang. Een natuurlijk middel op basis van Eschscholtzia, Passiflora en Valeriaan veroorzaakt geen gewenning maar heeft wel een positief effect op het natuurlijke ritme en de belangrijke REM-slaap. Vergeet het niet mee te nemen. CNK-bestelnummer: Escholcin in tabletvorm: 3220-688.

Wordt voortgezet

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo hou je het vakantiegeluk vast

De vakantieperiode is de tijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is net alsof we niet gelukkig meer kunnen zijn zonder vakantie. Het gevoel is alles natuurlijk. Vandaar dat gesproken wordt over “vakantiegevoel”. Wat dat precies mag zijn, is niet voor...

Lees meer