aug 17, 2024 | Actueel, Alle tips, Toerisme | 0 Reacties

Je natuurlijke reisapotheek voor de vakantie (deel 3)

Het zijn niet altijd ernstige besmettingen, zware ongevallen of levensbedreigende situaties die je vakantie kunnen vergallen en gelukkig is dat een zeldzaamheid, maar het zijn de kleine ervaringen, ongemakken, gevoelens, ziektebeelden die je misschien niet had verwacht en je helemaal van je hum kunnen brengen, omdat de vakantie anders bedoeld was. Niet dat de grote kwalen dan kunnen opgelost worden, maar eenvoudige dingen zoals pijn, een verbrande huid, een verstopping of diarree zijn al voldoende om je vakantiedag helemaal te moeten waanpassen of wijzigen. Daarom is een goede voorbereiding zeker zinvol en als je voor elk vakantieongemakje een goed natuurlijk middel hebt voorzien, is dat al een hele geruststelling en de halve genezing.

Er gebeurt gewoonlijk iets wat je niet had verwacht op vakantie. Het hoeft geen slangenbeet te zijn om alert te blijven, maar kleine ongemakken, ongelukjes of ervaringen kunnen de vakantieverwachting wijzigen. Daarom is het verstandig om voorbereid te zijn en voor eenvoudige ongemakken een gepast middel te voorzien.

Hier daarom weer een aantal ziektebeelden en ongemakken waarbij ook een gepast natuurlijk middel werd vermeld ook met het CNK-bestelnummer voor de apotheek.

Pijntje hier of daar: Curcuma Forte, ideale ontstekingsremmer

Curcuma is de redder in nood als je wat last hebt aan de spieren, ligamenten, als bewegen wat stroef verloopt. Maar het is volgens recent wetenschappelijk onderzoek ook een ideale natuurlijke ontstekingsremmer zonder de klassiek bekende bijwerkingen van andere middelen.

Curcuma beschermt de cel, tegen problemen met de spieren, de gewrichten, het kraakbeen, ter verhoging van de lichaamseigen immuniteit, bij problemen met de spijsvertering en de bloedsomloop. Curcuma forte van Fytobell is hoog gedoseerd voor een snelle werking, die ook nog versterkt wordt door toevoeging van zwarte peper (Piper nigra), waardoor de opname in het lichaam sneller gebeurt.

Een must in de reisapotheek, want op vakantie zijn er altijd kleine ongelukjes en pijntjes.

CNK-bestelnummer: Curcuma Forte: 2963-700.

Geïrriteerde en verbrande huid: Echinacea-crème van Ellen Dee

Ondanks waarschuwingen gebeurt het toch: zonnebrand op vakantie. Je kunt zonnebrand beter voorkomen, want uiteindelijk telt de verbrande huid alles bij elkaar op, zodat je op het eind een serieus risico loopt op huidkanker. Vooral de tere kinderhuid kan snel rood zien en verbranden en de enige echte goede preventieve maatregel is huid bedekken, de schaduw opzoeken, tijdens de middaguren en zeker tot 16 uur uit de zon blijven en een crème met hoge beschermingsfactor toepassen.

Maar desondanks kun je nog problemen krijgen. Dan is er gelukkig een natuurlijke crème die irritatie en een ontstoken huid zal beschermen en herstellen. Daarom verdient Echinacea-crème van Ellen Dee je aandacht. CNK-bestelnummer: Echinaceacrème van Ellen Dee: 2885-424.

Snel besmet of verkouden: Immunibell

Het is nooit leuk om ziek te worden en daarom is het van belang om een gezonde levensstijl na te streven. Maar ziek worden op vakantie is echt balen. Dat is het laatste wat je mag verwachten. Je kunt het voorkomen door je immuniteit te versterken, niet te roken, geen alcohol gebruiken en zeker niet achter het stuur, vooral vitaminerijke kost te eten en de darmflora te verzorgen, want daar wordt je immuniteit of weerstand opgebouwd. Je kunt de weerstand ook preventief versterken dankzij bèta-glucanen. Daar kun je ruim van profiteren dankzij Immunibell, zodat je vakantie op die manier gered wordt. Voelen jij of jouw kinderen zich wat flauwtjes en zit er iets aan te komen, denk dan aan Immunibell. CNK-bestelnummer: Immunibell: 4197-968.

Stramme spieren en nijpende gewrichten: Articulan 

Een lange autorit gemaakt? Een vliegtuigreis achter de rug en urenlang moeten stilzitten? Dat heeft zijn effect op de spieren en gewrichten. Als je dan wat ouder wordt, kunnen gewrichten gevoelig worden ook als gevolg van slijtage en overbelasting. Het lichaam verzuurt en raakt zijn stofwisselingsgiften niet zo gemakkelijk meer kwijt. Articulan heeft een gunstig effect op de stofwisseling en de bloedtoevoer naar het gewricht en het bindweefsel en regenereert het kraakbeen, zodat je meer comfort krijgt. Bewegen en sporten wordt weer een plezier en dat is dubbel plezierig op vakantie. CNK-bestelnummer: Articulan: 2899-862.

Wordt voorgezet

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo hou je het vakantiegeluk vast

De vakantieperiode is de tijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is net alsof we niet gelukkig meer kunnen zijn zonder vakantie. Het gevoel is alles natuurlijk. Vandaar dat gesproken wordt over “vakantiegevoel”. Wat dat precies mag zijn, is niet voor...

Lees meer