aug 19, 2024 | Actueel, Alle tips, Toerisme | 0 Reacties

Je natuurlijke reisapotheek voor de vakantie (deel 4)

Een vakantie kan geweldig meevallen, maar jammer genoeg ook geweldig tegenvallen en dat is niet altijd het gevolg van ernstige ongevallen of zware besmettingen. Want kleine ongemakken zijn al voldoende om een hele dag om zeep te helpen of zelfs een hele week, waardoor je uitstappen of voorgenomen bezoeken of strandwandelingen noodgedwongen moet aanpassen. Je kent de fameuze Engelse uitdrukking wel:”My Kingdom for a horse”. Dat betekent dat zelfs de koning zijn rijk wil weggeven om toch maar een oplossing voor een probleem te hebben. Dat kun je voorzien door een goede voorbereiding, dan hoef je je “koninkrijk” niet af te staan voor een goede remedie.

Niemand kan voorzien dat er een bepaald probleem zal ontstaan op vakantie, maar je kunt wel voor de meest courante ongemakken een goed natuurlijk hulpmiddel voorzien en in je reisapotheek meenemen. Dat zal al een hele geruststelling zijn.

Goede voorbereiding en de juiste middelen meenemen staan borg voor een snel herstel en voor een zorgeloze vakantie.

Daarom hier het vierde deel van onze reeks: wat neem je best mee in je natuurlijke reisapotheek, om veilig en goed voorbereid op vakantie te gaan.

Pijnlijke plas: Cranberry+ met vitamine C

Vooral vrouwen hebben er af en toe last van en zeker als ze te weinig water drinken zoals op vakantie of tijdens een lange autorit: een nijpende en pijnlijke blaas. Gelukkig kun je er iets aan doen: meer water drinken of kruidenthee, maar je kunt de ellende ook snel doen keren dankzij Cranberry. Bij Fytobell werd Cranberry+ ook verrijkt met vitamine C, dus dubbel voordeel. Cranberry’s of kraanvogelbessen zijn vitaminerijk en hebben bijzonder gunstige eigenschappen voor de blaas en de urinewegen en gaan de strijd aan met bacteriën. Cranberry-plus capsules van Fytobell zullen vooral vrouwen, maar ook kinderen gelukkig maken. Zij zijn bijzonder kwetsbaar omdat hun plaskanaal korter is dan bij de man, waardoor bacteriën gemakkelijker in de blaas achterblijven. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat de unieke tannineverbinding van Cranberry actief is tegen besmetting met colibacteriën zodat men gemakkelijk problemen met de urinewegen en de blaas kan voorkomen en oplossen. CNK-bestelnummer: Cranberry+ met vitamine C: 2595-825.

Betere circulatie en hartfunctie: Crataecin

Het hart heeft het heel lastig tegenwoordig. Daarmee bedoelen we geen romantische verdrietjes, maar wel de tikker. Vooral stress, slechte eetgewoonten, te weinig slapen, te weinig beweging, het heeft allemaal zijn weerslag. Toch mag je de hoop niet laten varen, want een uitstekend natuurlijk middel kan je hartspier versterken en daardoor ellende voorkomen. Tijd om er mee te beginnen op vakantie? Waarom niet? De tikker, of circulatiepomp verdient bij de moderne mens de grootste aandacht. Crataecin met o.a. meidoorn, akkerscherm en maretak heeft een flinke reputatie om de circulatie te ondersteunen en werkt preventief ook heel bijzonder. De tikker wordt sterker, en de circulatie verbetert: de cellen krijgen meer zuurstof. CNK-bestelnummer: Crataecin: 2899-896.

Lastige luchtwegen: ECHINABELL-plus met vitamine C

De Indianen wisten dat eeuwen geleden al: Echinacea purpurea oftewel de rode zonnehoed is niet enkel een prachtige bloem, ze heeft ook geneeskrachtige eigenschappen, vooral als je de hele plant gebruikt. Daarom mag zo’n middel in geen reisapotheek ontbreken omdat er altijd wel iets kan gebeuren waarbij Echinacea van pas komt. Bij Fytobell is het verrijkt met vitamine C waardoor een dubbel voordeel ontstaat: een krachtige antioxidant plus een natuurlijke “all-round-genezer”. 

Talrijke onderzoeken hebben bewezen dat de Echinacea purpurea de immuniteit verbetert, en de weerstand versterkt. Mocht je bij toeval toch overvallen worden door een probleem met de luchtwegen of de weerstand, zelfs op vakantie, dan is er gelukkig dit prima Echinacea-preparaat met vitamine C.

Echinabell-plus vermindert de last en verkort de duur van de ongemakken: niezen, snotteren, een mottig gevoel in het hoofd, tranende ogen.

CNK-bestelnummer: Echinabell plus met vitamine C: 2595-791.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo hou je het vakantiegeluk vast

De vakantieperiode is de tijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is net alsof we niet gelukkig meer kunnen zijn zonder vakantie. Het gevoel is alles natuurlijk. Vandaar dat gesproken wordt over “vakantiegevoel”. Wat dat precies mag zijn, is niet voor...

Lees meer