aug 20, 2024 | Actueel, Alle tips, Toerisme | 0 Reacties

Je natuurlijke reisapotheek voor de vakantie (deel 5)

Wat is een goede voorbereiding voor de vakantie? Een paraplu of een badpak? Misschien best allebei voorzien, want je weet nooit wat het wordt met het weer, maar je hebt er ook het raden naar of je helemaal gespaard blijft van ongemakken. Er is haast niemand die een compleet zorgeloze vakantie meemaakt. Dromen en een vakantie boeken, is wel wat anders dan een vakantie beleven.

Vakantie: iedereen is er af en toe aan toe. Maar dan moet je ze wel goed voorbereiden en voorzien zijn op kleine ongemakjes.

Het hoeven niet altijd grote drama’s te zijn om met een somber gevoel op je vakantie terug te kijken, want ook kleinere voorvallen kunnen van aard zijn om je plannen helemaal te moeten wijzigen. Niet altijd dramatisch, maar een verstuikte enkel, of pijnlijke spieren, of een hoestje, of een allergie, of een slapeloze nacht… het kan allemaal gebeuren en als je dan een prima natuurlijk middel is je reiskoffer hebt voorzien is dat beslist te prijzen en zal voor het gezin best gunstig uitpakken.

Daarom hier het vijfde en laatste deel van onze aflevering “Wat neem je mee in je natuurlijke reisapotheek”.

Bewaren en uitprinten is een goed idee, want het kan voor een volgende keer beslist ook van pas komen. De mens verandert niet, de vakantieplannen wel.

Meer rust en een betere bloedsomloop: visolie Omega-3 Nutribell

Kinderen zijn vaak onrustig op vakantie, vooral tijdens een lange autorit. Daarom vertrekken veel ouders met de kroost in het holst van de nacht, omdat op die manier de kinderen rustig blijven en doorslapen. Maar ook de ouders kunnen wat rust gebruiken. Het zal bovendien de bloedsomloop, de hersenen en het gedrag ook gunstig beïnvloeden: visolie Omega-3; De visoliecapsules zijn gemakkelijk in te nemen, ook voor kinderen.

CNK-bestelnummer: Visolie Omega-3 Nutribell: 2751-485.

Cholesterol in toom houden: Cholefort

Iedereen heeft vakantie nodig, ook mensen die het niet helemaal meezit met de gezondheid. Zo zijn er velen die zich zorgen maken over de cholesterol. Vaak ten onrechte, want het is vooral de geoxideerde cholesterol die je parten kan spelen. Maar er zijn gelukkig ook uitstekende natuurlijke remedies zoals gegiste rode rijst. Je weet wel dat er zowel goede (HDL) als gevaarlijke (LDL) cholesterol bestaat. Het komt erop aan de zaak in evenwicht te houden: best niet roken, gezonde vetten gebruiken zoals Omega-3, voldoende bewegen en stress te vermijden. De natuur kan ook flink helpen je waarden gunstig te laten evolueren door een goede balans tussen HDL en LDL te realiseren. Daar zorgt Cholefort voor op basis van rode rijst gist, Q10, vitamine B3 en E, Omega-3, groene thee enz… Een natuurlijke cocktail voor een evenwichtige cholesterolspiegel!

CNK-bestelnummer: Cholefort: 2963-684.

Snij dat hoestje de pas af: Prosan Forte

Natuurlijk komt hoest en verkoudheid vooral in de winter of het wisselvallige seizoen voor, maar door een vermindering van je weerstand kan het ook gebeuren dat je plots begint te hoesten op vakantie. Een warme drank waar je wat honing hebt aan toegevoegd zal de zere keel en de luchtwegen kalmeren, maar op vakantie heb je wel wat anders te doen dan een brouwsel te voorzien. Daarom is er gelukkig Prosan Forte, op basis van acaciahoning en Echinacea dat bekend staat voor zijn genezende eigenschappen voor luchtwegen en keel, zelfs voor de huid.

Prosan Forte mag ook door kinderen, maar niet door baby’s worden genomen, pas van zodra de kinderen één jaar zijn kun je het toepassen.

CNK-bestelnummer: Prosan Forte: 3079-597.

Als je dit allemaal voorzien hebt, kan je vakantie niet meer in het honderd lopen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo hou je het vakantiegeluk vast

De vakantieperiode is de tijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is net alsof we niet gelukkig meer kunnen zijn zonder vakantie. Het gevoel is alles natuurlijk. Vandaar dat gesproken wordt over “vakantiegevoel”. Wat dat precies mag zijn, is niet voor...

Lees meer