aug 21, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom kunnen vrouwen zo moeilijk vermageren?

Het schoonheidsideaal is jong, en slank. Zeker vrouwen streven ernaar. Wat je er moet voor doen, is een andere zaak en vaak loopt dat uit op een catastrofe. Nu raakte bekend dat de Franse autoriteiten een maagballon van de markt halen en zullen verbieden. Het komt hierop neer: de patiënt die wil vermageren, slikt een capsule in die zich in de maag ontvouwt. Daardoor verkleint de beschikbare maaginhoud zodat minder kan gegeten worden. Resultaat: vermagering en een tevreden weegschaal.

Miljoenen vrouwen kampen met overgewicht en de hormonen hebben er gewoonlijk mee te maken.

Deze ingreep is minder invasief, minder belastend dan een maagverkleining of een maagring, maar zou hetzelfde resultaat hebben moeten geven. Na een aantal klachten en negatieve ervaringen blijkt nu dat deze ballon ook niet zonder risico is en dus van de markt wordt gehaald.

Conclusie: alles wat niet natuurlijk is, draagt een zeker risico.

De natuurlijke aanpak?

Dat doet een nieuwe vraag oproepen: wat is dan een natuurlijke aanpak om te vermageren. Vooral vrouwen hebben het er moeilijk mee en dat is compleet begrijpelijk. Want mannen bewegen vaak meer, gaan naar de training of fitness, doen aan sport en dus ontwikkelen ze meer spieren. Vrouwen die willen afvallen gaan op dieet en verliezen daardoor spiermassa en geen vet, wat eigenlijk wel de bedoeling moet zijn.

Vrouwen zijn ook helemaal anders dan mannen, zowel emotioneel, fysiek als qua verschijning, wat de woke-maatschappij ons ook wil doen geloven en opdringen. Vrouwen en mannen hebben een andere spiermassa, andere hormonen, een andere levensstijl, ondanks de nieuwe theorieën. Die hebben niet zo veel vandoen met de realiteit dan met belangengroepen en bewegingen. Vrouwen reageren ook anders, ze hebben een andere hormonenhuishouding.

Vermageren, er slank uitzien en een mooi voorkomen hebben is voor hen een prioriteit en dat is begrijpelijk. Vandaar ook dat de slankheidsnorm een booming business is waar heel veel beloften worden gemaakt en vooral veel geld mee te verdienen valt.

Of het resultaat oplevert, is een andere zaak. Mirakels zijn niet van deze tijd dus is het belangrijk de oorzaak van de vetmassa te onderzoeken om daaraan iets te kunnen doen.

Anders

Is het u nog niet opgevallen dat driemaal meer vrouwen dan mannen last hebben van migraine? Dat ze vaak klagen over kleine ongemakjes: het eten verteert niet, ze hebben wat hoofdpijn en dat niet alleen ’s avonds laat, of ze hebben wat last van de gal, of de lever, of ze voelen zich depri, of hun voetjes zijn gezwollen, of ze sukkelen met aambeien, of cellulitis. En ze vertellen dat met de glimlach van de Gioconda, om alle medelijden van de wereld naar één punt te laten vloeien: de hypothalamus. Want dat is de oorzaak! Vrouwen zijn anders dan mannen, wat slapper, wat ronder, wat zachter, wat malser. Ze sukkelen wat meer dan mannen, maar ze leven langer. Ze klagen en zeuren wat meer dan mannen, maar ze houden het langer vol. En dat van die hoofdpijn, die migraine, die maagklachten, die trage lever, die vale huid, die depri-stemmingen, daar kunnen ze niets aan doen! Ze zijn zo lief, want ze zijn zo mals en die „malsheid” is de oorzaak van al hun klachten. Dat zijn de woorden van een Gentse internist die er een boek over schreef.

En die “malsheid” die rondingen bezorgen veel vrouwen kopzorgen, maar veel belovers ook bergen geld, want de vermageringsbelofte is een geldmachine.

Hormonen

Het belangrijkste is dat vrouwen niet zozeer voor en na, maar vooral tijdens haar vruchtbare periode erg gevoelig zijn en het slachtoffer en de slaaf is van haar hormonen. Er is om te beginnen het oestrogeen. Dat maakt Artemis en Diana in haar wakker en zorgt ervoor dat ze jachtig wordt zoals vanwege het testosteron bij de man. Door het progesteron, het moederlijk hormoon dat een nadelige invloed heeft op het lichaam van de vrouw en zowel storend als vertragend werkt, verloopt bij een vrouw alles trager en moeilijker. Het is de oorzaak van veel klachten. Ze heeft last van zoveel gevoeligheden: te veel lawaai, te veel licht, te veel tocht, te veel overdruk. Haar organen werken trager dan bij een man, maar… ze gaan ook langer mee. De organen bij een man vertonen niet zoveel nukkigheden, zijn niet zo zeurderig gevoelig, maar op één slag kan het voorbij zijn.

In de tweede helft van de vrouwelijke cyclus krijgt het progesteron baas boven het oestrogeen hormoon. De gevoeligheid neemt toe en alle kwalen of ongemakjes die zich kunnen voordoen bij een vrouw, worden dan geaccentueerd. Dat verklaart ook waarom veel vrouwen zich beter beginnen te voelen van zodra ze in de menopauze komen. Het progesteron neemt af en de oestrogeenspiegel neemt toe, ook omdat het milieu en de voeding al heel wat xeno-oestrogenen aanvoert.

En dat maakt ook deel uit van de rondingen, het overgewicht van de vrouw.

Ook het feit dat er hormonen aan toegevoegd worden zoals bij de anticonceptiepil maakt dat ze gemakkelijker overgewicht krijgt.

En wat kan ze daartegen doen?

  • Meer bewegen.
  • Verstandiger eten.
  • Niet vertrouwen op valse beloften en mirakelmiddelen.

En de moeilijkheden van de menopauze bekampen met natuurlijke middelen.

Een tip: Menobell van Fytobell.

Je vindt Menobell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2223-188.

Of je kunt Menobell van Fytobell ook bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Je weegschaal zal tevreden zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo hou je het vakantiegeluk vast

De vakantieperiode is de tijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is net alsof we niet gelukkig meer kunnen zijn zonder vakantie. Het gevoel is alles natuurlijk. Vandaar dat gesproken wordt over “vakantiegevoel”. Wat dat precies mag zijn, is niet voor...

Lees meer