aug 22, 2024 | Actueel, Alle tips, Toerisme | 0 Reacties

Zo hou je het vakantiegeluk vast

De vakantieperiode is de tijd van het jaar waar iedereen naar uitkijkt. Het is net alsof we niet gelukkig meer kunnen zijn zonder vakantie. Het gevoel is alles natuurlijk. Vandaar dat gesproken wordt over “vakantiegevoel”. Wat dat precies mag zijn, is niet voor iedereen hetzelfde. Sommigen wensen dat de kinderen het huis uit zijn en een tijdlang met de jeugdbeweging op vakantie of kamp vertrekken, anderen willen dat de kinderen zo gauw mogelijk gezond en wel terugkeren, weer anderen kijken elke dag de bankrekening na om te ervaren hoe goed ze ervoor staan, en weer anderen verlangen naar een optimale gezondheid en maken goede voornemens om daaraan te werken.

Vakantie is een toverwoord. Maar het is gewoonlijk van korte duur. Daarom kun je best dat vakantiegevoel verlengen op een eenvoudige manier. Het zal je gelukkiger maken.

Het is dus voor iedereen verschillend.

Maar wie met vakantie gaat en gezond en gelukkig terugkeert, wil dat gevoel zo lang mogelijk bewaren en bestendigen.

Hoe doe je dat?

Door in de eerste plaats niet ziek te worden en daar kun je beslist iets aan doen.

Anderzijds door een gevoel te creëren dat het vakantiegevoel uitbreidt en vervolledigt, ook thuis, in je tuin, op je balkon.

Het ligt eraan hoe je het aanpakt, wat je ervan verlangt en wat je ervoor nodig hebt.

Daarom hier een aantal essentiële tips om het vakantiegevoel ook thuis te bewaren en zelfs uit te breiden.

Open je ramen en deuren.

Het eerste wat je moet doen als je thuiskomt na een vakantie is ramen en deuren minstens een kwartier open te zetten. Op die manier kan de muffe en “besloten” lucht verdwijnen en plaats maken voor gezonde buitenlucht. Dat is zeker het geval als je de ramen van living en slaapkamers niet aan de straatkant hebt en… als je op het platteland en niet in een drukke stad woont. Gezonde, frisse lucht is belangrijk, niet enkel om te ademen, ook om ziekten te voorkomen. Je merkt meteen als je in een ruimte komt die lang gesloten heeft gestaan.

Inspecteer de kelder en het dak.

Als je langere tijd van huis bent weggeweest, dan is het verstandig om zowel kelder als het dak (zolder) te inspecteren. Dat zijn de plaatsen waar doorgaans problemen kunnen ontstaan. Lekken, vocht, zijn bronnen van schimmel, maar kunnen op korte tijd ook erger worden. Laat meteen herstellen wat nodig is.

Open alle waterkranen minstens een paar minuten.

Zowel in de keuken als in de badkamer en de tuin moet je alle kranen minstens een paar minuten helemaal openen en het water laten wegstromen. Dat is nodig om bacteriën te verwijderen. In stilstaand water kunnen bacteriën zoals de legionella zich gemakkelijk en razendsnel vermenigvuldigen. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de dodelijke slachtoffers in een hotel in Zuid-Amerika en op een plantenbeurs in Nederland, als gevolg van bacteriën in verneveld water. Daarom is het erg belangrijk om vooraleer een bad of douche te nemen het water uitgebreid te laten stromen om alle bacteriën te verwijderen.

Laat het toilet een paar keer doorjagen.

Of je nu een septische tank hebt of rechtstreeks op de riolen bent aangesloten met het toilet, is het toch belangrijke om het toilet na thuiskomst eerst een paar keer door te jagen en zodat het water helemaal ververst wordt. Op die manier wordt voorkomen dat in stilstaand water bacteriën zijn gevormd en je kunnen besmetten.

Controleer de koelkast.

Een belangrijke bron van besmetting zijn etensresten die in de koelkast zijn blijven “slenteren”. Weg ermee! Het is een verkeerde opvatting over besparingen als je die kliekjes of restjes nog wil gebruiken of bewaren. Ook is het belangrijk om neet voor de vakantie, of meteen erna, de koelkast grond te reinigen met een speciaal reinigingsmiddel, eventueel met azijn.

Gooi gebruikte sponzen weg.

Sponzen zijn doorgaans van organisch materiaal en als ze vochtig zijn, ideale broedplaatsen voor bacteriën. Die hebben zich tijdens je afwezigheid grondig kunnen vermenigvuldigen. Dus sponzen die in de badkamer of de keuken zijn blijven liggen, niet meteen gebruiken of nat maken, dat is vragen om problemen. Je kunt ze beter weggooien en vervangen.

Veeg het terras of balkon schoon.

Je kunt het vakantiegevoel voortzetten in je tuin op je terras of balkon. Daarom is het belangrijk er netjes bij te zitten. Eerste werk daags na thuiskomst, te zorgen voor een net terras of een schoon balkon. Heb je geen terras maar een balkon: zet er een paar leuke bloempotten bij, het geeft meteen een ander gevoel.

Maai het gazon.

Niets is onprettiger dan te moeten kijken op een verwilderd gazon. Daarom meteen het gazon maaien. Je zal ervan versteld staan welk gevoel dit geeft als je vanop je terras kunt kijken op een net gemaaid gazon. De vakantieperiode lijkt meteen te worden verlengd en de thuiskomst des te aangenamer.

Controleer je medicijnkast.

Na de vakantie volgt de ideale periode om goede voornemens te maken. Gezonder eten, meer ontspannen, bewegen, stoppen met roken enz. Daarvoor bestaan gelukkig goede natuurlijke supplementen als hulpmiddel.

Daarom is het goed de “natuurlijke medicijnkast” te controleren en waar nodig aan te vullen. Een belangrijke tip om de gezondheid van je vakantieperiode te behouden of te bestendigen: de immuniteit versterken

Een tip: Immunibell van Fytobell.

Je vindt Immunibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4197-968.

Of je kunt Immunibell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Je immuniteit van je vakantieperiode wordt op die manier beveiligd.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde