okt 8, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Last van de zenuwen? Wat schenkt je veilige verlichting?

Een krant kopte recent: de stress in verband met covid is veel ingrijpender en gevaarlijker dan covid zelf. Een sterke uitspraak die de farmaindustrie en fabrikanten van vaccins niet zullen waarderen.

We beleven een stressvolle tijd en veel mensen en zelfs kinderen hebben er last van. Daar kun je wat aan doen met de juiste vitamines en een veilige, natuurlijke aanpak.

Maar het is wel duidelijk gesteld: stress is geen geneesmiddel, het is een verklaring voor veel ongemakken, ziekten en zelfs dodelijke afloop. Een positieve instelling en positieve gedachten zijn krachten die wonderen kunnen verrichten.

Positief of negatief denken

Het omgekeerde is evenzeer waar. Kniezen, zeuren en een negatieve instelling is vaak dodelijker dan een ziekte op zich. Zo is het geval beschreven van een vrouw die borstkanker had. Ze volgde een behandeling, meed alcohol en tabak en trok elke dag een uurtje de natuur is. De gynaecoloog kon haar goed nieuws meedelen: alle kankergezwellen zijn verdwenen. Je bent genezen. De vrouw was enorm opgelucht. Maar de arts voegde er nadien nog aan toe: “dat wil niet zeggen dat je niet kunt hervallen”.

Die zin had zo’n verwoestende uitwerking op haar geest, dat ze zoveel stress ontwikkelde, weer slecht sliep, niet wist wat ze ermee aan moest. Het gevolg was dat ze dezelfde week nog overleed.

Hiermee is nogmaals onderstreept dat stress een bijzondere invloed kan hebben op de gezondheid en het functioneren van de mens.

Een goede instelling en een positieve geest en overtuiging, kan een pak gezonde jaren toevoegen aan je leven. Het omgekeerde is evenzeer waar.

Dat neemt uiteraard niet weg dat we gezond moeten denken, maar ook gezond moeten leven. Dat doe je door gezonde natuurlijke voeding, voldoende slaap, dagelijkse beweging en vriendschappelijke omgang met het gezin, buren en familie.

En wat is ook nog belangrijk voor het zenuwstelsel? Ontspannen, gezonde kost met voldoende vitamine B. Daarvan is bewezen dat het bijzonder heilzaam is voor het zenuwstelsel, zelfs noodzakelijk

Tekorten aanvullen

Veel mensen hebben last door aan een tekort aan vitamine B2 zonder het zelf te weten. Vooral sigarettenrokers hebben vaker een tekort. Men neemt aan dat de riboflavine door de rook wordt vernietigd. Wie een tekort heeft aan deze vitamine heeft gemakkelijk oogbindvliesontsteking, scheurtjes aan de mondhoeken, brekende vingernagels, een dikke beslagen tong.

Bij de B-groep behoren een hele reeks stoffen. De belangrijkste is de B2, de riboflavine die aanwezig is in eigeel, melk, lever, nieren, gist, graankiemen, vis, vlees en groenten. De dagelijkse behoefte ligt om en nabij 2 milligram. Die heb je al met drie glazen melk. Deze vitamine is oplosbaar in water en kan dus met het kookvocht van het voedsel worden weggespoeld of weggegooid. In principe kan je er dus niet te veel van nemen, want het overtollige wordt weggespoeld via de nieren en uitgeplast.

Wie een tekort heeft aan vitamine B2 heeft vaak last van overgevoeligheid van licht aan de ogen, terwijl deze zieken ook vaak last hebben van bloedarmoede. Veel vruchten en groenten bevatten vitamine B2, zodat het bijna onwaarschijnlijk is dat je met een tekort te maken zal krijgen als je gevarieerd eet.

Erwten, perziken, bonen, wortelen en abrikozen zijn goede leveranciers van deze belangrijke vitamine.

En naast voldoende vitamines is ook ontspanning belangrijk om de geest tot rust te brengen. Je zult dan ook beter slapen.

Daarom mag je hulp verwachten van de natuur, wat veel veiliger is dan de bekende klassieke tranquilizers.

Een tip: Passibell van Fytobell met CNK-bestelnummer 2899-953 voor de apotheek. Bovendien compleet natuurlijk!

Je kunt Passibell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Je vitamines zullen zich gesteund voelen en jij ook en vooral rustiger.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Loop niet de muren, maar wel de trap op!

We horen en zien het dagelijks: bewegen en in beweging blijven heeft veel voordelen. De vraag is: mag je op elke leeftijd dezelfde beweging doen of aan sport doen en wat mag je op die leeftijd van beweging verwachten voor je gezondheid. Het begint natuurlijk met het...

Lees meer

Winteruur gezonder dan zomeruur?

Het gaat binnenkort weer gebeuren: het zomeruur moet plaats maken voor het winteruur. De zon beslist wel wanneer het dag wordt of nacht, maar de overheid heeft ons verplicht daar op een ander moment rekening mee te houden: Het laatste weekend van oktober zetten we de...

Lees meer

Hoe kun je een burn-out blussen?

70 percent van de slachtoffers zijn vrouwen Deze laatste tijd in alle vakbladen en zelfs populaire bladen: alarm over burn-out. Waarom nu pas? Omdat de meeste gevallen van ziekteverzuim veroorzaakt worden door burn-out. Dat is iets anders dan depressie, waarvan het...

Lees meer

Hondenbaasjes leven langer en gezonder

Olifanten hebben de reputatie over een geweldig geheugen te beschikken. Vandaar de uitdrukking: hij onthoudt alles, hij heeft een olifantengeheugen. Er klopt wel iets van, want het is bekend dat een olifant zijn vijanden na twintig jaar nog kan herkennen. Gooi dus...

Lees meer