okt 22, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Vitamine E: de lieveling van de vrouwen

Het belang van vitamines werd pas duidelijk toen zeevaarders herstelden van ziekten die hen anders naar het graf, een zeemansgraf, hadden gebracht. Linus Pauling definieerde het beter en was zelf een levend voorbeeld van het belang van vitamines. In de naam zit namelijk alles vervat: “vita”. Niet dat “het leven” was heruitgevonden, maar het kon wel worden verlengd en de gezondheid verbeterd. Langzaamaan begon men nieuwe essentiële vitamines te ontdekken en te onderzoeken.

Antioxidanten beschermen tegen vrije radicalen en vitamine E is daar heel doeltreffend in. Maar ook heel wat andere kwaliteiten staan op rekening van vitamine E, daarom ook zo belangrijk voor vrouwen.

Zo kwam aan het licht dat de natuur eigenlijk perfect was samengesteld en ons van alles voorzag. Hoe natuurlijker je leefde en gebruik maakte van de middelen die de natuur ons ter beschikking stelde, des te groter was de kans gezond te blijven.

Liever geen namaak

Men begon er ook mee te knutselen om er geld aan te verdienen. De scheikunde maakte er zich meester van en wat zag men: in heel wat gevallen had het niet dezelfde waarde, maar was het zelfs gevaarlijk.

Denk aan hormonale werkingen die soms dramatische gevolgen hadden.

Daarom is het veiliger om zich te wenden tot de natuur.

Een voorbeeld is vitamine E die ongetwijfeld erg veelzijdig is in haar werking. Een tekort aan deze vitamine leidt tot onvruchtbaarheid, stoornissen in de ontwikkeling, en de groei en spierdegeneratie. Vrouwen worden niet alleen mooier met vitamine E, de huid blijft ook jonger, ze blijven seksueel langer actief en tijdens de actieve periode zijn ze ook hartstochtelijker.

Ze hebben ook minder last van het premenstrueel syndroom met vitamine E, minder last van reuma, terwijl bij mannen dit een revitalisering tot gevolg heeft en ook gunstig is voor hart en bloedvaten.

Hart en bloedvaten

Een hoge bloedvetspiegel (cholesterol) wordt erdoor verbeterd en helpt dus aderverkalking en hartinfarct voorkomen. Mensen met potentiestoringen hebben vaak baat bij het toedienen van vitamine E. Deze vitamine heeft namelijk een hormoon regulerende werking ter hoogte van de hypofyse. Tarwekiemen zijn een goede leverancier. Vandaar dat volkoren gezonder is dan het geraffineerde wittebrood. Tien gram tarwekiemolie blijkt al voldoende om in de dagelijkse behoefte te voorzien. Deze vitamine komt ook voor in vis, eierdooier in olie van zaden, vruchten en kerssoorten. Ook nog in sla en spinazie.

Antioxidanten

Vitamine E is trouwens een van de sterkste antioxidanten en in symbiose met andere vitamines is het als goud voor het lichaam. Wie lang gezond wil blijven, en daarbij gespaard wil worden van grote en kleine ziekten, kan best vitamine E op zijn menu zetten.

Bovendien bleek ook dat vitamine E tegelijk een grote rol speelt bij de stofwisseling van andere vitamines. We hebben er dus wel degelijk alle belang bij een evenwichtige voeding te gebruiken en dagelijks verse en gezonde producten te eten. Op die manier kunnen we van heel wat gebreksziekten verlost blijven.

Vandaar dat het samenspel van antioxidanten van groot belang is voor een gezond lichaam.

Een tip: Antioxid-Plus van Fytobell met een natuurlijke samenstelling van verschillende vitamines E en C, glutathion, zink en mineralen enz…

Je vindt Antioxid-Plus van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2974-442.

Of je kunt Antioxid-Plus van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Zo laat je de natuur voor jouw gezondheid zorgdragen en de strijd aanbinden tegen vrije radicalen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Loop niet de muren, maar wel de trap op!

We horen en zien het dagelijks: bewegen en in beweging blijven heeft veel voordelen. De vraag is: mag je op elke leeftijd dezelfde beweging doen of aan sport doen en wat mag je op die leeftijd van beweging verwachten voor je gezondheid. Het begint natuurlijk met het...

Lees meer

Winteruur gezonder dan zomeruur?

Het gaat binnenkort weer gebeuren: het zomeruur moet plaats maken voor het winteruur. De zon beslist wel wanneer het dag wordt of nacht, maar de overheid heeft ons verplicht daar op een ander moment rekening mee te houden: Het laatste weekend van oktober zetten we de...

Lees meer

Hoe kun je een burn-out blussen?

70 percent van de slachtoffers zijn vrouwen Deze laatste tijd in alle vakbladen en zelfs populaire bladen: alarm over burn-out. Waarom nu pas? Omdat de meeste gevallen van ziekteverzuim veroorzaakt worden door burn-out. Dat is iets anders dan depressie, waarvan het...

Lees meer

Hondenbaasjes leven langer en gezonder

Olifanten hebben de reputatie over een geweldig geheugen te beschikken. Vandaar de uitdrukking: hij onthoudt alles, hij heeft een olifantengeheugen. Er klopt wel iets van, want het is bekend dat een olifant zijn vijanden na twintig jaar nog kan herkennen. Gooi dus...

Lees meer