okt 23, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

De truc om er jonger te blijven uitzien

Voel je je ook niet gevleid als ze tegen je zeggen: ”dat had ik niet verwacht, je kunt minstens tien jaar liegen, oftewel, je ziet er minstens tien jaar jonger uit dan je zopas gezegd hebt”. Ofwel een leugentje om bestwil, ofwel klassieke vleierij, ofwel de waarheid.

Wie wil er niet eeuwig jong blijven uitzien? Sommigen slagen daar bijna in. Hun geheim: hydrateren.

We nemen graag aan dat het de waarheid is, of kan zijn. Maar dan komt weer een andere vraag: hoe komt het dat sommige mensen er in slagen er blijvend jonger uit te zien dan hun kalenderleeftijd en kan iedereen een methode toepassen waardoor weliswaar niet de eeuwige jeugd, maar toch een jonger uiterlijk wordt bewaard of nagestreefd.

Het antwoord is duidelijk: ja.

En waardoor wordt die biologische leeftijd dan bepaald?

  • Vooral door je reactiesnelheid,
  • capaciteiten om te bewegen
  • en vooral ziekte te voorkomen
  • en geen rimpels te ontwikkelen.

Dat lijkt geheimzinnig, maar is het niet. Bewegen kan iedereen en dat moet je dagelijks doen zodat het lichaam voldoende zuurstof krijgt. Want zuurstof via de bloedsomloop is essentieel voor gezonde cellen.

Daar kan ook gezonde voeding toe bijdragen door voldoende fruit en groenten en dus vezels te kiezen. Laat je nooit om de tuin leiden door slogans als “verbeterd brood” of “toegevoegde vitamines”, of “ideaal voor de sporters”. Doorgaans zijn dat toegevoegde geraffineerde suikers en dus nog minder goed voor de gezondheid dan als ze het voedsel niet hadden “verbeterd”.

De natuur is perfect

Waarom kan iets niet verbeterd worden? Beter van de natuur afblijven, want wat perfect is, kan niet verbeterd worden.

Het geheim ligt in het ontdekken van de oorzaak van veroudering en daarop inspelen.

Gezond leven, gezond eten, bewegen en stress vermijden zijn geen onmogelijke zaken.

En tenslotte het uitzicht, waant daardoor verdienen cosmeticagiganten fortuinen.

Hoe ontstaan rimpels?

Voor alles is een verklaring via het erfelijk patroon, maar ook de levenswijze is nog belangrijker. Rimpels in de huid ontstaan door dehydratatie. Je zou het omgekeerde verwachten, maar dat is niet zo. Daarom probeert men via gels en cosmetische zalven het vocht in de huid vast te houden. Eigenlijk is dat een beetje de omgekeerde weg, want dehydratatie moet van binnenuit tegengegaan worden.

Je merkt het al als je een warm bad neemt: de huid op de vingers begint te rimpelen. Niet door het warme water, maar omdat de warmte dehydrateert.

De oplossing is eenvoudig:

  • Meer water drinken en alles wat dehydrateert beperken:
  • Langdurig in de zon vermijden.
  • Alcohol en koffie zijn allebei dehydraterende stoffen.
  • Stress.

Eigenlijk moet per dag ongeveer twee à drie liter water drinken, niet enkel om geen rimpels te krijgen, maar ook voor een optimale bloedsomloop, het microbioom, de nieren, de lever,  en dus om er jonger te blijven uitzien en… gezond te blijven.

Collageen is nodig om de huid in conditie te houden en die productie wordt geactiveerd door vitamine C. Dus fruit en groeten en vezels (bladgroenten).

Uiteraard ook regelmatig bewegen.

Roken veroudert de huid veel sneller evenals alcohol.

Maar hydrateren is het allerbelangrijkste en daarvoor kregen we van de natuur het allergoedkoopste middel: water!

Uiteraard kun je die natuur een handje toesteken met een natuurlijke crème: eerst van binnenuit hydrateren en dan van buitenaf beschermen.

De spiegel zal je jonger aankijken!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vitamine E: de lieveling van de vrouwen

Het belang van vitamines werd pas duidelijk toen zeevaarders herstelden van ziekten die hen anders naar het graf, een zeemansgraf, hadden gebracht. Linus Pauling definieerde het beter en was zelf een levend voorbeeld van het belang van vitamines. In de naam zit...

Lees meer

Loop niet de muren, maar wel de trap op!

We horen en zien het dagelijks: bewegen en in beweging blijven heeft veel voordelen. De vraag is: mag je op elke leeftijd dezelfde beweging doen of aan sport doen en wat mag je op die leeftijd van beweging verwachten voor je gezondheid. Het begint natuurlijk met het...

Lees meer

Winteruur gezonder dan zomeruur?

Het gaat binnenkort weer gebeuren: het zomeruur moet plaats maken voor het winteruur. De zon beslist wel wanneer het dag wordt of nacht, maar de overheid heeft ons verplicht daar op een ander moment rekening mee te houden: Het laatste weekend van oktober zetten we de...

Lees meer

Hoe kun je een burn-out blussen?

70 percent van de slachtoffers zijn vrouwen Deze laatste tijd in alle vakbladen en zelfs populaire bladen: alarm over burn-out. Waarom nu pas? Omdat de meeste gevallen van ziekteverzuim veroorzaakt worden door burn-out. Dat is iets anders dan depressie, waarvan het...

Lees meer